Productnummer: 25RAS-SW12M

SW12M

gewicht: 4500 gr.

verpakking: toestel

snijdikte: 50 mm

350 Watt

SW12M is een nieuwe generatie banksnijmachine van Rasor. SW12 is pas een paar maanden geleden op de markt gebracht en geeft zijn uitmuntendheid aan de nieuwe geometrie van het motorhuis van de Monster-serie. 

Het verschil tussen de SW12M en de andere Rasor-banksnijmachine wordt gegeven door de motorbehuizing die wordt vastgehouden door een centrale voet die in het midden achter het mes is geplaatst. Dit systeem verdeelt de schuifspanning en de noodzakelijke spanning om de machine door de stoffen aan beide kanten van de snijder te bewegen en het snijden wordt zo perfect recht en vlot gedaan. 

Het mes is aan beide zijden halfvrij om opwikkelproblemen te voorkomen, zelfs bij taaie vezels. SW12M is met name geschikt voor het snijden van composietmaterialen zoals glasvezel, koolstofvezel, kevlar of elk ander zacht materiaal tot een dikte van 50 mm. De indrukwekkende motor van 350 Watt in combinatie met een bronzen/stalen koppeltandwiel zorgt voor een zeer hoog koppel dat in combinatie met het lage toerental van het mes het mogelijk maakt om zelfs rubbermaterialen en op plastic gebaseerd materiaal op het gebied van tapijten en industriële vloeren te snijden. De slijpsteen met drukknop maakt het slijpen van de mesrand in minder dan 10 seconden mogelijk zonder het mes te verwijderen.

Specificaties

Diameter snijmes

120 mm, met hardmetalen tegenmes

Snijmes specificaties

12SHSS, 8-zijden, HSS staal

Snijsnelheid mes (t.p.m.)

550

Max. snijdikte

50 mm

Vermogen

enkelfasig 350 Watt

Verbruik

2,5 A

Gewicht

4500 g

Totaal gewicht (incl. koffer en meegeleverde accessoires)

6200 g

Kabellengte

1,5 meter

Trillingssterkte bij start

< 2.5 m/sec 2

Werkingstemperatuur

0 – 55 C