Snijgereedschap

Martor

Al meer dan 75 jaar combineert Martor kwaliteit met inovatie om veiligere snijgereedschappen voor industriële en professionele doeleinden te ontwikkelen en produceren. In 1976 werd met de PROFI het eerste TUV geteste veiligheidsmes ter wereld op de markt gebracht.

Momenteel bepalen 3 veiligheidstechnieken de graad van veiligheid van het zeer uitgebreide gamma snijmessen dat MARTOR aanbiedt. Veiligheidsmessen met de SECUMAX norm garanderen de hoogste veiligheidsgraad doordat het snijmesje veilig verborgen zit. De SECUPRO norm heeft een zéér hoge veiligheidsnorm door de volledig automatische terugtrekking van het snijmesje. Als laatste hebben ook de SECUNORM messen nog steeds een hoge veiligheidsgraad door de automatische terugtrekking van het mesje.

MDP messen

Daarnaast heeft MARTOR voor de delicate sectoren zoals de voeding – en farmaceutische industrie de metaaldetecteerbare messen (MDP-messen) ontwikkeld.
Het is in elk geval een feit, dat wanneer u gebruik maakt van MARTOR veiligheidsmessen er aan actieve ongevallenpreventie gedaan wordt, waardoor het aantal snijongevallen sterk kan teruggedrongen worden en het kostenbudget voor tijdelijk uitgevallen werknemers ten gevolge van deze ongevallen drastisch verlaagd wordt.