Productnummer: 25RAS-FP861V2

FP861V2

gewicht: 1300 gr.

verpakking: toestel

snijdikte: 25 mm

400 Watt

6 bar

Model FP861V2 is een pneumatische snijeenheid voor het snijden van textiel en technische stoffen. De luchtgecomprimeerde motor is volledig gemaakt door Rasor. Dankzij de nieuwste generatie mechanische en pneumatische componenten bereikt de uitstekende turbine een vermogen van 400W bij 20.000 tpm en een hoog koppel. De motordiameter is nu 40 mm, alleen dat is de kleinste in zijn categorie. 

De rotorbladen zijn gemaakt van VANESTAR® materiaal waardoor het gewicht en de wrijving tot een minimum worden beperkt. Het geïnstalleerde mes van 86 mm diameter met 5 snijkanten maakt het snijden van elk soort materiaal in de “flexibele fase” mogelijk tot een snijdikte van 25 mm. Het hoge koppel en de lage snelheid van het mes maken het snijden van rubber materiaal met kunststof basis in het tapijt en lichte vloertoepassing mogelijk. 

Het model FP861V2 is vooral geschikt voor transversaal zagen en is dankzij de verticale positie van de motor ook geschikt voor installatie in kleine ruimtes. Dit model is voorzien van een ankerflens die eenvoudig op een vaste of automatische beugel kan worden gemonteerd. De basis is met Teflon® gecoat en maakt een gemakkelijke beweging van het snijgereedschap mogelijk, waardoor de wrijving tussen de basis en het snijmateriaal wordt verminderd. Het kan in een kleine ruimte op schuifrails worden geïnstalleerd. 

De nieuwe semi-automatische slijpsteen met drukknop maakt het slijpen van de meskant in minder dan 10 seconden mogelijk zonder het mes te verwijderen. De kleine onderhouds- en kleine handlingkosten maken het model FP861V2 de beste oplossing voor krachtig en betrouwbaar snijden.

Specificaties

Diameter snijmes

86 mm, met hardmetalen tegenmes

Snijmes specificaties

86THSS, 8-zijden, HSS staal

Snijsnelheid mes (t.p.m.)

900

Max. snijdikte

25 mm

Vermogen

400 W

Persluchtdruk (ingang machine)

6 bar* (±1 bar) met gesmeerde lucht

Verbruik perslucht

9 l/sec

Gewicht

1300 g

Totaal gewicht (incl. koffer en meegeleverde accessoires)

3000 g

Geluidsniveau

72 db

Trillingssterkte bij start

1,36 m/sec2 (ISO 8662)

Min. helderheid voor gebruik

LUX 200

Werkingstemperatuur

0 – 55 C