Productnummer: 25RAS-FP120SM

FP120SM

gewicht: 4300 gr.

verpakking: toestel

snijdikte: 50 mm

800 Watt

6 bar

Model FP120SM is een pneumatische snij-eenheid voor het snijden van textiel, technische stoffen en composietmateriaal met een hoge dikte, zelfs met meerdere lagen. Dit is de krachtigste snijeenheid die Rasor ooit heeft geproduceerd. De luchtgecomprimeerde motor is volledig gemaakt door Rasor. Dankzij de nieuwste generatie mechanische en pneumatische componenten bereikt de uitstekende turbine een vermogen van 800 W bij 15.500 tpm en een zeer hoog koppel. 

Dit recentelijk ontwikkelde model geeft zijn excellentie aan de nieuwe geometrie van het motorhuis van de Monster-serie. In tegenstelling tot de andere modellen maaidekken heeft de FP120SM het motorhuis vastgehouden door een centrale voet die in het midden achter het mes is geplaatst. Dit systeem verdeelt de schuifspanning en de noodzakelijke spanning om de machine door de stoffen aan beide kanten van de snijder te bewegen en het snijden wordt zo perfect recht en vlot gedaan. 

Het mes is aan beide zijden halfvrij om opwikkelproblemen te voorkomen, zelfs bij taaie vezels. FP120SM is vooral geschikt voor het snijden van composietmaterialen zoals glasvezel, koolstofvezel en kevlar. Het geïnstalleerde mes met een diameter van 120 mm en 8 snijkanten maakt het snijden van elk soort materiaal in de “flexibele fase” mogelijk tot een snijdikte van 50 mm. De slijpsteen met drukknop maakt het slijpen van de mesrand in minder dan 10 seconden mogelijk zonder het mes te verwijderen. 

Het hoge koppel en de lage snelheid van het mes maken het snijden van rubber materiaal met kunststof basis in het tapijt en lichte vloertoepassing mogelijk. FP120SM is bijzonder geschikt voor de dwarse snede en kan in kleine ruimtes worden geïnstalleerd en is voorzien van een ankerflens die gemakkelijk op een vaste of automatische beugel kan worden gemonteerd. De met Teflon® gecoate aluminium basis vermindert de wrijving tussen de voet en het materiaal en maakt een gemakkelijke voorwaartse beweging mogelijk, zelfs bij een installatie met schuifrails. Voor het continue trimproces is de FP120SM ook verkrijgbaar in een links-rechts uitvoering (spiegelend) als model FP120M. FP120SM simpelweg gelijk aan topvermogen en topprestaties.

Specificaties

Diameter snijmes

120 mm, met hardmetalen tegenmes

Snijmes specificaties

12SHSS, 8-zijden, HSS staal

Snijsnelheid mes (t.p.m.)

550

Max. snijdikte

50 mm

Vermogen

800 W

Persluchtdruk (ingang machine)

6 bar* (±1 bar) met gesmeerde lucht

Verbruik perslucht

18 l/sec

Gewicht

4300 g

Totaal gewicht (incl. koffer en meegeleverde accessoires)

6000 g

Geluidsniveau

72 db

Trillingssterkte bij start

1,36 m/sec2 (ISO 8662)

Min. helderheid voor gebruik

LUX 200

Werkingstemperatuur

0 – 55 C