Productnummer: 25RAS-FP100

FP100

gewicht: 1350 gr.

verpakking: toestel

snijdikte: 25 mm

400 Watt

6 bar

Model FP100 is een pneumatische snij-unit voor het snijden van textiel en technische stoffen. De luchtgecomprimeerde motor is volledig gemaakt door Rasor. Dankzij de nieuwste generatie mechanische en pneumatische componenten bereikt de uitstekende turbine een vermogen van 400W bij 20.000 tpm en een hoog koppel. De motordiameter is nu 40 mm, alleen dat is de kleinste in zijn categorie. 

De rotorbladen zijn gemaakt van VANESTAR® materiaal waardoor het gewicht en de wrijving tot een minimum worden beperkt. Het geïnstalleerde mes met een diameter van 100 mm en 6 snijkanten maakt het snijden van elk soort materiaal in de “flexibele fase” mogelijk tot een snijdikte van 35 mm. Het hoge koppel en de lage snelheid van het mes maken het snijden van rubber materiaal met kunststof basis in het tapijt en lichte vloertoepassing mogelijk. Vooral geschikt voor transversaal snijden model FP100 is geschikt voor installatie in kleine ruimtes dankzij de verticale positie van de motor. 

Dit model is voorzien van een ankerflens die eenvoudig op een vaste of automatische beugel kan worden gemonteerd. De met Teflon® gecoate basis zorgt voor een gemakkelijke verplaatsing van het snijgereedschap dat ook op een kleine ruimte op schuifrails kan worden geïnstalleerd. Voor continu trimproces is de FP100 ook verkrijgbaar als linkerversie (spiegelend) als model FP100L. De halfautomatische slijpsteen met drukknop maakt het slijpen van de mesrand in minder dan 10 seconden mogelijk zonder het mes te verwijderen. De kleine onderhouds- en kleine handlingkosten maken het model FP100 de beste oplossing voor een powerf Dit model is voorzien van een ankerflens die eenvoudig op een vaste of automatische beugel kan worden gemonteerd. De met Teflon® gecoate basis zorgt voor een gemakkelijke verplaatsing van het snijgereedschap dat ook op een kleine ruimte op schuifrails kan worden geïnstalleerd.

Specificaties

Diameter snijmes

100 mm, met hardmetalen tegenmes

Snijmes specificaties

10EHSS, 6-zijden, HSS staal

Snijsnelheid mes (t.p.m.)

900

Max. snijdikte

35 mm

Vermogen

400 W

Persluchtdruk (ingang machine)

6 bar* (±1 bar) met gesmeerde lucht

Verbruik perslucht

9 l/sec

Gewicht

1350 g

Totaal gewicht (incl. koffer en meegeleverde accessoires)

3050 g

Geluidsniveau

72 db

Trillingssterkte bij start

1,36 m/sec2 (ISO 8662)

Min. helderheid voor gebruik

LUX 200

Werkingstemperatuur

0 – 55 C