Productnummer: 25RAS-GRT12M

GRT12M

gewicht: 4600 gr.

verpakking: toestel

snijdikte: 50 mm

180 Watt

Model GRT12M is een driefasige snijeenheid die geschikt is voor het snijden van hoge diktes in technische weefsels en composietmaterialen. GRT12M werd pas een paar maanden geleden op de markt gebracht en geeft zijn uitmuntendheid aan de nieuwe geometrie van het motorhuis van de Monster-serie. Het verschil tussen de GRT12M en de andere Rasor-maaidekken wordt bepaald door de motorbehuizing die wordt vastgehouden door een centrale voet die in het midden achter het mes is geplaatst. 

Dit systeem verdeelt de schuifspanning en de noodzakelijke spanning om de machine door de stoffen aan beide kanten van de snijder te bewegen en het snijden wordt zo perfect recht en vlot gedaan. Het mes is aan beide zijden halfvrij om opwikkelproblemen te voorkomen, zelfs bij taaie vezels. Daarom is GRT12M vooral geschikt voor het snijden van composietmaterialen zoals glasvezel, koolstofvezel en kevlar. De driefasige inductiemotor is gebalanceerd en geruisloos. Het heeft geen onderhoud nodig en is dus 24 uur per dag gemakkelijk te gebruiken tijdens het productieproces. 

Dit type motor in combinatie met bronzen/stalen koppelingen geeft de snijeenheid een betrouwbare en duurzame levensduur. Het 8-kantige mes van 120 mm maakt een snijdikte tot 50 mm mogelijk, zelfs voor meerdere lagen. Een hoog koppel in combinatie met het lage toerental van het mes maakt het mogelijk om zelfs rubbermaterialen en op plastic gebaseerd materiaal op het gebied van tapijten en industriële vloeren te snijden. De slijpsteen met drukknop maakt het slijpen van de mesrand in minder dan 10 seconden mogelijk zonder het mes te verwijderen. 

De aluminium basis is met Teflon® gecoat om wrijving met het materiaal te verminderen en kan in een kleine ruimte op schuifrails worden geïnstalleerd. GRT12M is met name geschikt voor de transversale snede en is voorzien van een ankerflens om gemakkelijk te kunnen worden afgesteld op een vaste of geautomatiseerde hanger. Voor het traploze trimproces is GRT12M ook verkrijgbaar in de linker uitvoering (spiegelend) als model GRT12SM. Het lage onderhoud en de minimale handlingkosten maken de GRT12M de krachtigste en meest betrouwbare snijoplossing voor elke OEM.

Specificaties

Diameter snijmes

120 mm, met hardmetalen tegenmes

Snijmes specificaties

12SHSS, 8-zijden, HSS staal

Snijsnelheid mes (t.p.m.)

400

Max. snijdikte

50 mm

Vermogen

180 Watt

Motor

3-fasen asynchroon 380/400* V, 50 Hz

Verbruik

0.52 A

Bescherming

IP20 – CL F

Gewicht

4600 g

Totaal gewicht (incl. koffer en meegeleverde accessoires)

6300 g

Kabellengte

1,5 meter

Trillingssterkte bij start

< 2.5 m/sec 2

Werkingstemperatuur

0 – 55 C