Productnummer: 25RAS-GRT12DT

GRT12DT

gewicht: 4590 gr.

verpakking: toestel

snijdikte: 50 mm

180 Watt

Model GRT12DT is een driefasige snij-eenheid die geschikt is voor het snijden van grote diktes op het gebied van technische weefsels en composietmaterialen. Dankzij het dubbel hardmetalen tegenmes is de GRT12DT in staat om in beide richtingen te zagen (via een inverter). Deze eigenaardigheid maakt het mogelijk om één run en dus tijd te besparen in het cross-cut proces. 

De driefasige inductiemotor is gebalanceerd en geruisloos. Het heeft geen onderhoud nodig en is dus gemakkelijk te gebruiken voor een 24 uur per dag productieproces. Dit type motor in combinatie met bronzen/stalen koppelingen geeft de snijeenheid een betrouwbare en duurzame levensduur. Het 8-kantige mes van 120 mm maakt een snijdikte tot 50 mm mogelijk, zelfs voor meerdere lagen. Een hoog koppel in combinatie met het lage toerental van het mes maakt het mogelijk om zelfs rubbermaterialen en op plastic gebaseerd materiaal op het gebied van tapijten en industriële vloeren te snijden. 

De slijpsteen met drukknop maakt het slijpen van de mesrand in minder dan 10 seconden mogelijk zonder het mes te verwijderen. De aluminium basis is met Teflon® gecoat om wrijving met het materiaal te verminderen en kan in een kleine ruimte op schuifrails worden geïnstalleerd. GRT12DT is met name geschikt voor de transversale snede en is voorzien van een ankerflens om gemakkelijk te kunnen worden afgesteld op een vaste of geautomatiseerde hanger. De krachtige en bidirectionele snede maken GRT12DT de perfecte oplossing voor de meest complexe OEM-toepassing.

Specificaties

Diameter snijmes

120 mm, met dubbel hardmetalen tegenmes

Snijmes specificaties

12SHSS, 8-zijden, HSS staal

Snijsnelheid mes (t.p.m.)

400

Max. snijdikte

50 mm

Vermogen

55 Watt

Motor

3-fasen asynchroon 380/400* V, 50 Hz

Verbruik

0.52 A

Bescherming

IP20 – CL F

Gewicht

4590 g

Totaal gewicht (incl. koffer en meegeleverde accessoires)

6290 g

Kabellengte

1,5 meter

Trillingssterkte bij start

< 2.5 m/sec 2

Werkingstemperatuur

0 – 55 C