Productnummer: 25RAS-SW12SSM

SW12SSM

gewicht: 4500 gr.

verpakking: toestel

snijdikte: 50 mm

enkelfasig 350 W

SW12SSM is een snij-eenheid van de nieuwe generatie voor grote diktes. SW12SSM werd pas een paar maanden geleden op de markt gebracht en geeft zijn uitmuntendheid aan de nieuwe geometrie van het motorhuis van de Monster-serie. Het verschil tussen de SW12SSM en de andere Rasor-maaidekken wordt bepaald door de motorbehuizing die wordt vastgehouden door een centrale voet die in het midden achter het mes is geplaatst. 

Dit systeem verdeelt de schuifspanning en de noodzakelijke spanning om de machine door de stoffen aan beide kanten van de snijder te bewegen en het snijden wordt zo perfect recht en vlot gedaan. Het mes is aan beide zijden halfvrij om opwikkelproblemen te voorkomen, zelfs bij taaie vezels. SW12SSM is vooral geschikt voor het snijden van composietmaterialen zoals glasvezel, koolstofvezel en kevlar. 

De indrukwekkende 350 Watt motor in combinatie met een bronzen/stalen koppelingsaandrijving ontwikkelen een zeer hoog koppel. SW12SSM is in staat om elk materiaal in de “zachte” fase te snijden tot een maximale dikte van 50 mm. Een hoog koppel in combinatie met het lage toerental van het mes maakt het mogelijk om zelfs rubbermaterialen en op plastic gebaseerd materiaal op het gebied van tapijten en industriële vloeren in meerdere lagen te snijden. De slijpsteen met drukknop maakt het slijpen van de mesrand in minder dan 10 seconden mogelijk zonder het mes te verwijderen. 

De aluminium snijbasis is met Teflon® gecoat om de machine gemakkelijk te laten draaien en de wrijving tussen de basis en het materiaal te verminderen. SW12SSM is met name geschikt voor de transversale snede en is voorzien van een ankerflens die gemakkelijk kan worden afgesteld op een vaste of geautomatiseerde hanger. Voor 24 uur per dag trimmen is SW12SSM ook verkrijgbaar in rechtse uitvoering (spiegelend) als model SW12SM.

Specificaties

Diameter snijmes

120 mm, met hardmetalen tegenmes

Snijmes specificaties

12SHSS, 8-zijden, HSS staal

Snijsnelheid mes (t.p.m.)

550

Max. snijdikte

50 mm

Vermogen

enkelfasig 350 W

Maximale absorptie

2,5 A

Gewicht

4500 g

Totaal gewicht (incl. koffer en meegeleverde accessoires)

6200 g

Kabellengte

1,5 meter

Trillingssterkte bij start

< 2.5 m/sec 2

Werkingstemperatuur

0 – 55 C